Arr/brannskader

Vi kan hjelpe deg til å få et mykere, penere og mindre synlig arr

Arr oppstår når huden blir utsatt for en skade, infeksjon eller kirurgisk inngrep.
Arr kommer når nytt bindevev dannes på grunn av sår i huden. Dette blir til arrvev.
Et arr er alltid svakere enn huden omkring fordi det består av arrvev og ikke normale hudceller. Arrvev mangler den øvrige hudens egenskaper, som blant annet elastisitet.

Dersom det er mye strekk i huden hvor såret er, kan av og til det tilhelede området bli tykkere enn normalt. Slike arr kalles for HYPERTROFISKE ARR. Det kan være vanskelig å skille disse fra normale arr. Arrvev inneholder ofte begge tilstandene.
Enkelte ganger blir arret i huden mye større en det opprinnelige såret. Arret får store, faste, glatte, harde” utvekster” som heter KELOIDER. Mange personer med keloider har plager i form av smerte og kløe i arret.
Hvorfor keloider oppstår, er ukjent. De fleste får aldri keloider, mens andre får det etter bare et insektstikk eller en kvise.
Keloider kan forekomme på hele kroppen, men dannes oftest på øvre del av rygg og bryst, samt skuldre.
Det finnes ingen behandling som gjør keloider eller hypertrofiske arr om til normal hud. En bør være svært forsiktig med å skjære dem bort. Det kan i verste fall gi enda større arrdannelse i neste omgang.

Enkelte metoder kan imidlertid redusere og forbedre arrene.
Ofte kombinerer vi forskjellige typer behandlinger for å oppnå et optimale resultatet.
Vi anbefaler derfor alltid en konsultasjon i forkant av behandling slik at vi kan vurdere hva som egner seg best for akkurat din type arr.
Wennesklinikken har 15 år praksis innen operasjon av arr, brannskader mm.

—————
Hvilke av behandlingene som passer deg er avhengig av flere faktorer. Derfor må det alltid utføres en konsultasjon på forhånd.

Restulane

2 egenskaper påvirker arr her. Den mekaniske påvirkningen ved nålestikk og Restylane`s egenskap til nydanning av kollagen.
Ved gjentatte behandlinger med forskjellige teknikker blir arrene mykere, elastiske og de dype arrene løftet opp.

Duve Medica

Ved hjelp av Duvè Medicas spesielle egenskaper vil misfargingen i arret forbedres og ingrediensene kunne øke forbedringen av arr.

TCA Peel

En TCA peel er en kjemisk eksfoliering av huden. En peelingbehandling fjerner gamle og skadede hudceller i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Ny frisk hud dukker opp.
Huden vil i etterkant av behandlingen være ubeskyttet for stråling. Det er derfor helt avgjørende at du benytter anbefalte produkter for rens, fuktighet og solbeskyttelse. Du skal ikke være i solen den første uken etter en slik behandling.
Du vil vanligvis bli gradvis bedre, men hvor mange behandlinger du må ha er avhengig av problemet.

Denne type peelinger skal utføres av sykepleier eller lege.

DERMAPEN (MICRONEEDLING)

Dermapen gir en mekanisk stimulering med nåler som går vannrett ned i huden. Denne stimuleringen aktiviserer hudens egen kollagen til å jobbe mer. Kollagen er hudens «reparasjonsfaktor».
I tillegg tilfører vi vitaminer som også stimulerer de faktorer som vi vil reparere.
Arrene / aknearr blir gjennomhullet og det dannes friske hudceller der hullene er. Arrene blir mykere og huden får en fin glød, mere energi og generell bedre elastisitet.

Fordi arrene / aknearr går veldig dypt er det nødvendig med bedøvelse på huden for å kunne behandle dypere.

Huden vil være lett rød (økt blodsirkulasjon) samme dag og du kan gå på jobb samme dag eller dagen etterpå.
Effekten skjer gradvis etter hver behandling. 3-5 behandlinger gir vanligvis de beste resultatene. Behandlingen kan gjentas hver 4-6. uke og det tar ca. 30-45 minutter å behandle et ansikt

En profesjonell behandling med Dermapen utføres bare av helsepersonell som sykepleier eller lege. Dermapen er patentert og FDA godkjent. Wennesklinikken har utført denne behandlingen siden januar 2011.

Etter denne behandlingen skal det ikke legges makeup eller kremer på 4-6 timer da det kan frembringe infeksjon.

PRP/Dermapen

PRP
På fagspråket heter PRP Platelets Rich Plasma (Blodplateberiket plasma) og er en helt ufarlig behandling.
Fordi vi bruker ditt eget blod, gir den ingen reaksjoner. Blodplatene inneholder vekstfaktorer som øker hudens medfødte evne til å fornye cellene.
Når vekstfaktorene frisettes i vevet starter produksjon av kollagenfibre og kapillærer (små blodårer), som igjen vil forynge huden. I blodet er det næring og alt din hud trenger. Her ernærer du huden med ditt eget serum. Den eneste måten kroppen kan reparere seg selv på er friskt vev. Det får huden når den får tilført egne stamceller og vekstfaktorer.

Så kombinert med Dermapen behandling er dette en unik behandling for arr.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: