Blodåretegninger

En etablert kjent behandling som gir effektiv fjerning av blodåretegninger (spindelvev) på ben.

Blodåretegninger på ben rammer rundt 50 prosent av kvinner (og nesten like mange menn). De varierer i farge fra rød/blå til lilla, og er vanligst på legger, lår og ankler.
Hvor mange man får varierer fra person til person. Tendensen til å danne slike kan gå i familier. De kommer vanligvis når man nærmer seg 30-årene, og kan bli flere.
Hos kvinner er det særlig vanlig å få flere etter en graviditet. Hormonelle faktorer, endret sirkulasjon under graviditet, stillestående arbeid og overvekt er beskrevet som mulige årsaker.

Sklerosering

Den beste og mest skånsomme behandling av sprengte blodårer i huden på ben (telangiectasier) er SKLEROSERING, – som består i innsprøyting av et lokalirriterende stoff som lukker blodåren. Metoden er velegnet til karstørrelser på opp til 2-3 mm.
Restene i den ødelagte blodåren blir et avfallsstoff som kroppen må kvitte seg med.
Hvor lang tid dette tar er individuelt. Kroppens evne til å fjerne avfallsstoffer er bl.a. avhengig av blodsirkulasjonen.

For å kunne utføre en behandling, skal man helst ikke være brun, og man bør ikke ha vært i solen de siste 2 ukene. Man skal ikke bruke blodfortynnende de siste 4 dager før behandling, dette konsulteres med egen lege.

Bivirkninger:
Lokal svie kan forekomme vanligvis i 1-2 døgn etter behandlingen, og gir mindre ubehag enn ved laserbehandling. Etter behandling vil det behandlede området være litt rødt og hovent og kunne klø litt. Dette er forbigående og går over i løpet av kort tid. Behandlingen er for de aller fleste smertefri.
«Pigment» – forandringer på innstikkstedet kan forekomme, men er som regel forbigående.

Kontraindikasjon:
Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere skal ikke behandles.

Etterbehandling:
Ved Sklerosering / sprengte blodkar skal man ha med seg støttestrømper / kompresjonsstrømper som dekker hele området som skal behandles. Disse skal brukes på dagtid i 14 dager. I tillegg vil du forebygge nye blodåretegninger ved å bruke støttestrømper. I perioden der man bruker strømper skal en ikke utføre trening/øvelser som gir stort press på venene.

Vær forsiktig med soling de første 2 ukene etter behandling.
Du kan regne med at 50 – 70 % av de blodårene som behandles blir helt borte eller mye bedre etter første behandling. Resultatet vil du se etter 2 uker til 3-4 måneder. De blodårene som blir borte kommer ikke tilbake, men vi kan ikke hindre at du får nye sprengte blodårer.
Du trenger ikke sykemelding etter behandling og kan leve som normalt.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: