Tørr / Fet hud

Vi hjelper deg med å få en permanent balansert hud

 

Det er forskjell på hudtype og hudtilstand:
  • Hudtype er genetisk arv fra mor og far
  • Hudtilstanden begynner å endre seg i puberteten. Denne er avhengig av indre faktorer som hormonell forandring, sykdom, medisiner, kosthold, røyking, stress. Og ytre faktorer som årstid, luftkvalitet, UV-stråling og forurensing

Tørr hud – er vanlig og kjennetegnes av små porer, en jevn og matt overflate eller kløe

Årsaken til tørr hud
Tørr hud er en av de vanligste hudproblemene og ikke noe tegn på en hudlidelse. Plager med tørr hud øker med økende alder. Hudens evne til å holde på fuktighet reduseres med alder.

Tørr hud og hudlidelser
Tørr hud kan også ledsage flere hudlidelser som blant annet atopisk eksem. Stoffskiftesykdommer og Sjøgrens syndrom kan også gi tørr hud. Flere medisiner har tørrhet i huden som bivirkning. De vanligste medisinene som gjør dette er vanndrivende (diuretika),antihistaminer og medisiner mot kviser (isotretinoin / roaccutan).

Hvorfor blir huden tørr
Huden vår er dekt av et naturlig fettlag med viktige fettstoffer og oljer. Disse forhindrer at huden blir dehydrert. Når disse fettstoffene tas bort reduseres hudens evne til å holde på fuktighet og blir tørr.

Hvilke faktorer gjør huden tørr
Kjente faktorer som er medvirkende til å gi tørr hud er overdreven bruk av såpe med for høy pH verdi, vask med bare vann (som er basisk), samt tørr og kald luft. Tørrhet er derfor mer vanlig om vinteren. Langvarig kontakt med vann er medvirkende til å fjerne fettstoffer fra huden, og etterlate den ubeskyttet.

Fet hud – kjennetegnes ved blank, fet og til tider glinsende hud

Overaktive talgkjertler gir fet hud. Dette kan også skje når det brukes rengjøring i ansiktet som ikke har riktig pH verdi, som skal være 5,5.

Hudtypen kan ikke endres, bare balanseres ved å behandle hudens tilstand.
Du kan altså ha en fet hudtype som føles tørr og stram fordi huden er fuktfattig. Dette er det som ofte blir kalt kombinasjonshud.

Huden til menn er ofte fetere og grovere enn kvinnens. Selv om menn ofte har en fet hud kan den være fuktfattig.

DUVE MEDICA

HVORDAN VIRKER BEHANDLINGEN:

C vitamin er næringen (maten) til kollagen.
A vitamin reparerer DNA (arvestoffet) i hudcellen og «vekker» cellen til å produsere fuktighet igjen.
C og A vitamin er de grunnleggende bestanddeler som gjør noe med årsaken til problemene. Disse vil bidra til å normalisere og jevne ut symptomene som tørr og fet hud.

AZZALURE / BOTOX (Botulinum Toxin)

Har du blank glinsende hud i PANNE kan dette skyldes overdrevet svette. Dette kan behandles med denne medisinen.
(Se også hyperhidrose).

Restylane

Restylane er verdens første naturlige hyaluronsyre og verdens eneste NASHA produkt. (Non animal stabilized hyaluronic acid).

Den «permanente» effekten har evnen til å binde fuktighet og produser kollagen.

Dette er verdens eneste hyaluronsyre som forblir der du injiserer den pga. stabile molekyler. Dens evne til å holde på fuktigheten vil fjerne problemet med tørr hud. Og bidra til å jevne ut problemet med fet hud og dermed gi en fin balanserende hud.

Her bruker vi ikke den Restylane som bygger men den tynneste gel hvor vi er kun ute etter egenskapen til hyaluronsyren.

DERMAPEN

Med tilførsel av vitaminer som skyves flere mm ned i huden, trigger denne behandlingen til aktivering av kollagen og hyaluronsyre. Binder fuktighet og gir effekt av de forskjellige vitaminer.

Det er viktig at nålene går loddrett ned i huden og ikke på skrå slik nåler på en rulle gjør (Dermaroller). Dette danner arrvev og ikke bindevev som vi er ute etter.

PRP

Ved å tilføre trombocytter (blodplater) fra deg selv, vil det produsere flere blodårer i huden. Dette gjør at du får mere næringsstoffer til området, vekstfaktorer fester seg på hudcellen og hudens kvalitet normaliseres / stabiliseres slik at problemet ditt blir betraktelig bedre og i mange tilfeller borte. Den fete eller tørre huden blir balansert.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: