Vorter / Hudflik / Røde flekker

Liten flekk – «sjenerende» problem?

Ofte tenker vi ikke så mye på de flekkene vi har på kroppen, unntatt hvis vi tror det kan være noe galt, hudkreft. osv.? Andre ganger syns vi bare flekkene er stygge og sjenerende og løsningene på å fjerne disse flekkene har vært «langt unna». MEN NÅ, nå er det oppfunnet en fantastisk løsning som på en meget enkel måte fjerner disse flekkene uten problemer. RASKT, EFFEKTIVT OG TRYGT. WOW!

VORTER
Verrucae vulgaris, er den vanligste sorten som forekommer på hender og føtter. Årsaken til vortene er en virusinfeksjon i huden som angriper hudcellene og fører til at tykkelsen og grovheten på huden øker der viruset befinner seg. Vorteviruset tilhører gruppen papillomavirus (Human Papilloma Virus,HPV), og det finnes mer enn 150 forskjellige varianter av dette viruset.
Fotvorter: (Verruca plana) er vorter på fotsålene som har blitt dyttet inn under hudoverflaten av kroppens vekt. De vokser ofte i grupper.
Plane vorter (Verruva pedis) er små vorter som ligger flatere mot huden. De oppstår vanligvis på hendene eller i ansiktet. Disse er grove, uregelmessige og formes under tå- og fingernegler. De er små i begynnelsen men kan vokse til størrelsen av en ert og forårsake at neglen blir løs og deformert. Hvis du er i tvil kan du skrape bort det øverste laget av vorten, og da vil du se mørke prikker. Dette er små blodårer som er gått tett og er vanlig ved alle typer vorter. 

HUDFLIKER / SKINTAGS
Skintags kalles også akrokordoner eller hudfliker og oppstår ofte både hos menn og kvinner. Skintags er ufarlige og er ikke smittsomme. Disse kan oppstå spontant, vanligvis i armhulen, under brystene og i nakke- og halsområdet. En skintag er en myk, bevegelig, smertefri og hudfarget utvekst på en smal stilk. Den kan oppleves plagsom ved at den blir irritert ved friksjon mot klær, den kan klø, og den kan være kosmetisk sjenerende.

«KIRSEBÆRFLEKKER» / CHERRY ANGIOMA / HEMANGIOMER
Disse er helt ufarlige og meget vanlige. Man vet ikke årsaken til at man får disse. Siden man får mere jo eldre man blir kalles da også senile angioma. Man får det gjerne rundt 30-40 års alderen, og man kan få flere etterhvert. Flekkene kan oppstå nesten over alt på huden, men ikke på slimhinner. De aller fleste av disse hudutvekstene skiller seg ut fra vanlige føflekker og føflekkvorter ved å ha en skarp, kirsebærrød farge.
I motsetning til vorter som består av fortykket hud, er Cherry angiomer en ansamling av blodkar i det øverste hudlaget. Størrelsen varierer, fra knapt synlige prikker til størrelsen av et knappenålshode. Hvorfor man får disse flekkene vet man ikke.. 

TALGVORTER / SEBOREISKE KERATOSER
Seboreiske keratoser er en svært vanlig godartet utvekst i huden. De går under flere navn som senil vorte, talgvorter og «gammelmannsvorter».
Hvordan ser de ut?
Seboreiske keratoser begynner vanligvis som flate mørke flekker i huden. Noen får kun en enkeltstående «flekk», mens de fleste får flere. Etter hvert utvikler de en ru vortelignende overflate og blir tykkere. Fargen varierer fra lysebrun til mørkebrun. De er ofte ru å ta på, og kan ha en stearinaktig tørr overflate. I størrelse varierer de fra noen få millimeter til flere centimeter store. De kan forekomme hvor som helst på kroppen men er vanligst på bryst, rygg, ansikt og hender. Seboreiske keratoser forekommer ikke på slimhinner, under føttene eller i håndflaten. Hvis man ser på hudforandringen med et forstørrelsesglass (dermatoskop) vil man som regel se små hornperler. Det er ikke noe man kan gjøre for å forebygge dannelse av Seboreiske keratoser, og det er ikke smittsomt.
Hvor vanlig er seboreiske keratoser?
I kliniske studier har man funnet at 88% av befolkningen over 64 år har en eller flere seboreiske keratoser. De forekommer også i yngre aldersgrupper. I en studie fra 2000 fant man seboreiske keratoser hos 8.3% av menn og 16.7% av kvinner. De er vanligere hos de med lys enn hud enn mørkhudede. Årsaken til seboreiske keratoser?
Årsaken er til at man får disse er ukjent, men de oppstår hyppigere på soleksponerte områder. Det antas at det er en genetisk komponent da slike forandringer ofte går i familier. 

CRYOPEN

CRYOPEN er en liten håndholdt penn, som fryser bort flekkene. Den er veldig presis og gir ingen skade på omkringliggende hud / vev. Krever ingen bedøvelse og behandlingen er rask og effektiv.
Se mere under (produkt i behandling)
https://wennes.wpengine.com/category/produkter-i-behandling/ 

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: