Pigmentflekker

Soleksponering eller «leverflekker»
– nye behandlinger og produkter

 

Brune flekker i hud kan oppstå som resultat av:
  • Hudskade etter brannsår, flekkene er forbigående
  • Hormonelle mekanismer (melasma = Kloasma), kan blekne over tid
  • Solskade, flekkene er permanente

Melasma
Melasma (Kloasma) er betegnelsen på en solfremkalt forandring i hudfargen i ansiktet, sjeldnere i nakke og på armer. Fargeforandringen ses som skjoldete brune flekker, ofte symmetrisk, i panne, på overleppe og kinn. Den vanligste form for melasma er arvelig betinget, og oppstår under endringer i hormonstatus.
Hyppigst ses melasma under graviditet, hos opp til 70 % av alle gravide. 10 % av alle p-pille brukere utvikler melasma.
Sjeldnere ses melasma som en bivirkning av legemidler som gjør huden overfølsom for sol, såkalte fotosensibiliserende medikamenter. Personer som bruker epilepsimedisinen Fenytoin har økt forekomst av melasma. Mørk hud (asiater og latinamerikanere) disponerer for melasma.

Solflekker
Brune flekker i hud som er utsatt for sollys ses hos barn og voksne. Fregner er vanligst hos barn og tendensen til fregner avtar med årene. Lentigines er flate brune flekker i hud på ansikt, hals og håndrygger der huden har vært utsatt for sol over flere år.
Antall lentigines øker med årene. Slike flekker kalles også leverflekker, men har ingen ting med sykdom i leveren å gjøre. Det er viktig å merke seg at flekkene er helt flate, og består kun av økt mengde brunt fargestoff i huden.

Duve Medica

Ved melasma går pigmentforandringene dypt i huden (dermal pigmentering). Dette kan behandles med TCA medisinsk peel.

C vitamin serum med mikropartikler har evne til å trekke ned i huden og gi en blekende effekt på melanocyttene som danner pigmentflekker. Ved daglig bruk av dette forebygges nye pigmentflekker og demper de som er der.

Tone Regulator inneholder Kojic Dipalmitate som hemmer overproduksjon av melanin (brunfarge) i hudens øverste sjikt og totalt reduserer hyperpigmentering.

PEEL TCA

Ved melasma går pigmentforandringene dypt i huden (dermal pigmentering). Dette kan behandles med TCA medisinsk peel.

Gir behandlingen varig resultat?
De brune flekkene kan komme tilbake dersom man ikke overholder solbeskyttelse med faktor 15 (maksimal beskyttelse mot både UVA og UVB) under soleksponering og bruk av C vitamin og Tone Regulator.

I 2006 ble det lagt fram studier både av hudprofessor på St. Olav (Trondheim) og ved IMCAS (INTERNATIONAL Master Course of Aging Skin) som viser at jo høyere beskyttelse over faktor 15 en solbeskyttelse har, – jo mere kjemiske stoffer inneholder kremen. Og som man tror kan ha en uheldig effekt.
Derfor anbefaler man å alltid smøre seg om morgenen, gjentar smøringen ofte og samtidig holde seg borte fra solen midt på dagen i ekstremt varme og solsterke land.
Et ikke-irriterende vitamin A syrepreparat kan forebygge melasma etter behandling. (Duve Medica)

Derpapen

Her jobber vi med korte nåler som gir en reaksjon til å fordele pigment jevnere. Melanocytter og keratinocyttene «snakker» med hverandre og gir en jevnere fordeling av pigmentet.

Samtidig transporterer vi ned serum som inneholder større mengder av kojic, arbutin og lactic som bidrar til bleking av pigmentet.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: