Rosacea

Få hjelp til å jevne ut den skjemmende rødfargen i ansiktet

Hva er Rosacea?
Rosacea er en av de vanligste hudsykdommer, som kun forekommer i ansiktets sentrale deler; kinnene, haken, nesen og i pannen.
Hudlidelsen kan komme i perioder, og viser seg ved små røde kviser og ujevnheter i huden. Rødme, inflammasjon, små synlige blodkar i ansiktet, samt følsom hud er typiske tegn på rosacea. Noen kan også bli røde og irriterte rundt øynene.

Hvem får Rosacea?
Rosacea er ganske vanlig og rammer opptil 10 % av befolkningen. De som rammes er ofte i 30 årene og oppover. Vi vet ennå ikke hvorfor noen rammes av dette.

Hvordan er prognosen?
Det finnes ingen kur som helbreder tilstanden, men ved effektiv behandling er prognosen god. Tilstanden kan opphøre spontant etter måneder eller år.

Hvordan stilles diagnosen Rosacea?
Diagnosen stilles av lege ved å undersøke huden. Det finnes ingen bekreftende blodprøve. I noen tilfeller tar man en hudprøve (biopsi) for å utelukke andre årsaker.

Rosacea kan forverres av:

1. fysiske faktorer: sterkt sollys og store temperatursvingninger.
2. kosthold: alkohol, sterkt krydder og varme drikker.
3. lokale faktorer: fete kremer, kortisonkremer.

Generelle råd for alle med Rosacea

  • Unngå bruk av kortisonkremer
  • Bruk solkrem daglig som beskytter mot både UVA- og UVB-lys. Solkremer med fysiske filtere som titandioksid og sinkoksid tolereres best
  • ” Rosacea-hud” blir lett irritert av kosmetikk. Unngå vannfast make-up og tunge foundation
  • Bruk såpefrie renseprodukter
  • Bruk produkter som kan lindre symptomer

Utenom de behandlinger som nevnes nedenfor er det i dag bare reseptbelagte produkter som kan behandle. Utenom det kan vi dempe symptomer.

MIRVASO® Galderma

KLINISK DOKUMENTERT REDUKSJON AV ERYTEMET I ANSIKTET* PÅ BARE 30 MINUTTER

 

MIRVASO® (brimonidin) gel er en ny behandling som er utviklet og spesielt indisert for behandling av erytem i ansiktet ved rosacea. I kliniske studier har MIRVASO vist seg å ha raskt innsettende og langvarig lindrende effekt. Opp til 12 timer.

HURTIGVIRKENDE – MIRVASO® gav en engradig** bedring av erytem i ansiktet* på bare 30 minutter på dag 1 hos 28 % av deltakerne i studie A og B (sammenlignet med henholdsvis 7 % og 5 % hos deltakere som brukte en gel uten virkestoff i henholdsvis studie A og B).1

Restylane

Da Restylane har den egenskap at den øker mengden kollagen, kan denne effekten bidra til å dempe symptomene. Vi bruker VITAL, den «vannaktige» utgaven av Restylane. Denne blir injisert som små dråper i huden.

PRP (Platelets Rich Plasma)

Her kommer ny tekst

DUVE MEDICA

C og A vitamin har effekt på stamcellene og bidrar til å dempe symptomene til Rosacea. Husk å legge disse serumene før du legger på eventuell ekstra fuktighet som Moist (E vitamin) og make up.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: