Vitilligo

Vi hjelper deg å jevne ut flekkene uten medisiner

Vitiligo er en hudsykdom som rammer 1-2 % av verdens befolkning.

Den fører til at pigmentene i kroppen flekkevis forsvinner og det dermed oppstår tydelig avgrensede lyse områder.
Flekkene kan oppstå på hele kroppen men med spesiell hyppighet på rygg, ansikt, hender og genitalia.
Sykdommen er ikke smittsom.
Sykdommen har en svak arvelig tendens og finnes i alle etniske grupper.
Utenom økt fare for solbrenthet på de pigmentfrie flekkene har ikke Vitiligo noen direkte medisinske konsekvenser. (Det er f.eks. ikke entydige forskningsresultater som indikerer økt hudkreftfare.) Det er ingen kjente behandlinger som reduserer eller stopper sykdommen.
De lyse flekkene kan oppleves svært sjenerende, spesielt for de med mørkere hudfarge. Det kan dermed være aktuelt å bruke kremer, lysbehandling og annet for å visuelt gjøre de pigmentfrie områdene mørke, eventuelt, hvis områdene med Vitiligo er omfattende, gjøre de mørke (og friske) områdene lysere. (Dette er altså kun en overfladisk visuell behandling som ikke påvirker pigmentene.)

En kjent person som har lidd av Vitiligo var Michael Jackson. Han fortalte selv i 1993 at han led av denne sykdommen etter rykter om at han hadde operert seg hvit. Etter hvert ble sykdommen omfattende og han uttalte at det etterhvert var enklere å gjøre de mørke områdene lysere enn motsatt. I obduksjonsrapporten bekreftes dette, og det ble der anslått at 85 % av kroppen hans var rammet av Vitiligo. [1]

Den Norske Vitiligoforeningen har egen nettside og medlemssider for alle som er rammet av Vitiligo, samt pårørende og for dem som ønsker mer informasjon. Vitiligo Norge

DUVÈ MEDICA

C VITAMIN i Duvè medica har den evne til å redusere pigmentering. Dvs. bleke melanocyttene. Slik kan C vitamin ved bruk i ansikt og hals bidra til at de områdene som er «friske» ikke så lett blir pigmenterte.
Slik blir resten av den friske huden jevnere i fargen mot de hvite pigmentfrie flekkene.

RIPAR COVER MAKEUP

Både hud og vanlig makeup er transparent / gjennomsiktig.
Ripar Cover Makeup er en medisinsk makeup laget av en italiensk lege og en kosmetolog for medisinske tilfeller som bl.a. Vitiligo.
Ved riktig applikasjon kan vi dekke flekkene 100 % og huden får en jevn fin flate.
Ripar Cover Makeup er også fin for de som plages med uttørring, tette porer eller andre hudreaksjoner. Passer alle hudtyper.
I tillegg gir Ripar Cover Make up beskyttelse mot solens skadelige UV-stråler og forebygger mot solbrenthet og tidlig aldring.
Vi hjelper deg med å finne riktig produkt for ditt problem.

Timebestilling

Ring oss på tlf 975 49 655
eller benytt vår online timebestilling: